?

Log in

No account? Create an account

Стихиры на Неделю о Закхее

« previous entry | next entry »
янв. 21, 2018 | 02:17 am

Предлагаемые читателям «Уставных заметок» стихиры были составлены приснопамятным архиепископом Серафимом (Дулговым; †2003), бывшим Брюссельским и Западно-Европейским (РПЦЗ). Владыка Серафим считал, что в виде богослужебных текстов «тема о Закхее… способна больше умилить слушателя, нежели проповедь». Упоминание Леснинского монастыря связано с тем, что именно в этой обители (Провемон, Нормандия) находилась резиденция Владыки, там же он жил на покое и там же был погребён.

Якоже Закхей и аз согрешения своя исповедаю, и якоже оный духовно и аз мал ростом есмь. Да взыду на древо усилий моих, да вижду Тя, Владыко. И да услышу глас Твой всемилостивый! Боже, услыши и помилуй мя каящегося.
Господи Боже, изволивый под сень Закхееву внити, и спасение самому ему и всему дому его бывый, сам и ныне вниди в дом души моея, благослови милостивно мя кающегося, и спаси мя!
Якоже Закхей да увижу и аз прегрешения моя. Якоже Закхей да пожелаю и аз обновить житие свое. Да будет мне храм Святыя Леснинския Обители сея Иерихоном новым. Да получу и аз прощение недостойному житию своему. Да припаду и аз к ближнему своему и аще кого обидел, ублажу его ныне четверицею. Боже, услыши и помилуй мя кающегося.
Не токмо имением своим Закхей богат быв, но богат всесокрушением и покаянием своим! Да принесу Ти, Господи, и аз в жертву высокомерия своя, и гордость и самовосхваление: сие бо богатство мое есть, ибо держуся сего! Да увижду я пустоту и суету гордости моея, да приду к Тебе, Спаси, якоже нищий. И да будет смирение мое рубищем моим! Сердцеведче, Господи, приими мя кающегося и спаси мя!
Закхей покаявшийся, Твоим апостолом и первым епископом Церкви Кесарии Палестинской бысть. Аз же что принесу Ти, Господи? Сердцеведче Спасе, виждь стремления души моея, аще и мал ростом есмь и беден в усилиях моих. Боже, услыши и помилуй мя, кающегося.

Ссылка | Оставить комментарий |

Comments {0}